ASJO: The Story Of Us

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

ASJO aka Ann-Sofi Söderqvist Jazz Orchestra er et yderst interessant fænomen. Den svenske jazztrompetist, Ann-Sofi Söderqvist, besluttede for nogle år siden at booste sin karriere ved at etablere et big band: ASJO.
Normalt ville man nedgradere, hvis man ville booste sin karriere. Eftersom en nedgradering åbner flere muligheder for at få livejobs.
Men dét havde Ann-Sofi Söderqvist tilsyneladende ikke forstået. Heldigvis, kan man sige, i dag. For den klang og energi, der udgår fra det store orkester, sporskiftet udmøntede sig i, er helt forrygende og minder i dén grad lytteren om, hvor vidtfavnende og farverigt et udtryk, man kan opnå med et stort orkester!
Selv fremstår Ann-Sofi Söderqvist som orkesterets ubestridte leder – om end hun giver plads til mange andre, fremragende solister, der alle tilfører musikken en intensitet af bemærkelsesværdig klasse.
Materialet, der er skrevet og arrangeret (og i enkelte numres tilfælde tilsat tekst) af kapelmesteren selv, er filmisk melodisk, pågående energisk – som var det tiltænkt en funktion som lydspor til en James Bond film. Det er præget af spænding og drama. Og åbner f.eks. i et nummer som Fire – med tenorsaxofonisten Robert Nordmark på et forrygende soloridt – op for så godt som alle sanser.
****
Pitch Blue Records
65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.