Marc Sinan: Hasretim – Journey to Anatolia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share
FILMANMELDELSE    Marc Sinan (født 1976) er guitarist og komponist, uddannet i Salzburg, Boston og Augsburg. Han er vokset op i Tyskland som søn af en tyrkisk/armensk mor og en tysk far. Og alt dette – og formodentlig mere til – er baggrunden for den store interesse, han i de seneste år har viet det, man kunne kalde, tværkulturelt samarbejde.
Hasretim er blot ét eksempel herpå. Med værket, der genremæssigt må kaldes et miks af traditionel tyrkisk/armensk folkemusik, moderne jazz og ny kompositionsmusik, forsøger Sinan således 1) at udforske sine anatolske, musiske rødder og 2) at bygge bro mellem disse og den moderne jazz og nye kompositionsmusik. Projektet som helhed har således karakter af en personlig søgen efter identitet, en musiketnologisk udforskning og en brobygning mellem den professionaliserede vesteuropæiske musikscene og den mere uraffinerede, men varme tyrkisk/armenske tradition. Værket består af en prolog, fem tableauer og en epilog og spilles af tyve musikere – hovedparten fra Dresdner Sinfoniker, men medtraditionelle musikere af tyrkisk og armensk oprindelse klædeligt i front.
Hasretim blev til efter en rejse tilbage til moderens hjemland, grænselandet til Armenien. En rejse, der blev filmet, og som udgør en stor del af denne DVD. Den anden del udgøres af optagelser fra uropførelsen i Hellerau i Tyskland.
****  /  ECM Records /  65 min.  /  Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.