Wolfgang Haffner: Kind of Spain

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tyske jazztrommeslager, Wolfgang Haffner, har med sit nye album, Kind of Spain, haft et ønske om at sætte fokus på forbindelsen mellem den centraleuropæiske jazz og den spanske traditionelle musik. Hans pladeselskab, tyske ACT Music, udgav faktisk – som det allerførste i 1992 – et album, der fusionerede amerikansk, tysk og spansk musik, og som eksempelvis havde Al Di Meola som frontfigur. Men siden er især den spanske musik gledet ud af den centraleuropæiske bevidsthed. Det er dét, Wolfgang Haffner vil påpege og ændre med sin kombination af den centraleuropæiske jazz’ blåtone og den spanske traditions drama. Han vil genskabe opmærksomheden på de styrker, der knytter sig til genrer som pasodoble og flamenco og bygge bro dertil. I sit forehavende har han slået sig sammen med Jan Lundgren (klaver), Sebastian Studnitzky (trompet), Daniel Stelter (guitar), Christopher Dell (vibrafon) og Lars Danielsson (bas), og så bevæger han sig eller derudad med kendte og mindre kendte numre i ny, varm, atmosfærisk forklædning. Bedste skæring er og bliver dog – ikke overraskende – versioneringen af Joaquín Rodrigos udødelige, klassiske værk: Concierto de Aranjuez, men også versioneringen af Chuck Mangiones Children of Sanchez fremstår inderligt stærk.

****  /  ACT Music  /  49 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share