“Processen er vigtigst”… Interview med prisvindende Scarlet Pleasure ved DMA 2017

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Scarlet Pleasure modtog lørdag aften to priser – Årets Danske Hit (”Deja Vu”) og Årets Danske Gruppe – ved Danish Music Awards, der blev afholdt i et stort telt ved Københavns Nordhavn. Vi fik en snak med vinderne umiddelbart efter tildelingen.

Hvad betyder de priser for jer?

Sanger Emil Goll: – De betyder meget. Jeg var mildest talt overrasket – især over prisen for Årets Hit. Det kom meget bag på os, at vi fik dén. Det er jo store følelser, man lægger i at lave ny musik, og at der så bliver taget godt imod den: Dét er vildt!

Men hvorfor kom det bag på jer?

Emil Goll: – Først og fremmest fordi Gilli var nomineret tre gange inden for kategorien. Rent statistisk ville der være god chance for, at han fik den. Derfor tænkte jeg, at det ville blive ham, der tog den. Og det ville også have været fortjent. Men vi er beærede over selv at få den.

Hvad kan I bruge priserne til?

Emil Goll: – Vi kan bruge dem som motivation. Først og fremmest handler det jo om, at vi har fået et skulderklap fra branchen – fra folk der sidder og arbejder med musik hver dag. De fortæller os, at vi har gjort det godt i år. Og det er naturligvis meget motiverende. Når det er sagt, så er det vigtigste måske, at vi får priserne, selv om vi altid har sagt til os selv, at processen er vigtigere end resultatet. Det vigtigste er, at vi er glade, når vi laver vores musik. Og det er vi. Stolte over processen. Hvordan folk så tager imod resultatet har, set med vores øjne, været sekundært. Når vi alligevel får de to priser, er vi til gengæld også taknemmelige.

Hvis du skal pege på et særligt vigtigt aspekt i processen, hvad vil du så pege på?

Emil Goll: – Det er en særlig følelse at tage i sommerhus med sine bedste venner og ikke have noget på tegnebrættet for de næste par uger, men se hvad der sker. At tage af sted med ingenting, men komme hjem med noget. Det er ret specielt, og jeg tror, det er sådan en instinktiv ting hos mennesker, at vi bliver glade, når vi skaber noget. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men det er dét! Processen er det smukkeste i verden, men at vi bagefter også kan høste frugterne – det er givende og motiverende, selv om det ikke er på grund af dem, vi laver musikken.

Artikel også publiceret i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share