“Det handler om fornyelsen”… Interview med æresprisvindende Sort Sol ved DMA 2017

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

40-års jubilarerne Sort Sol modtog lørdag aften IFPIs Ærespris ved Danish Music Awards, der blev afholdt i et stort telt ved Københavns Nordhavn. Vi fik en snak med vinderne umiddelbart efter tildelingen.

Hvad betyder netop dén pris for jer?

Guitarist Lars Top-Galia: – Det er ikke en pris, vi har vundet, men en pris, vi har fået tildelt.

Og hvad betyder det?

Sanger Steen Jørgensen: – At så er man med i den klub, hvis den er noget.

Og hvorfor betyder det noget?

Lars Top-Galia: – Det er svært at svare på, men vi er ydmygt stolte over at få den. Man skulle være et skarn, hvis man ikke følte en stolthed over at få Æresprisen.

Det er mange års virke, der ligger bag, at I modtager prisen. Hvis I selv skal pege på højdepunkter fra de år, hvad er så de?

Trommeslager Tomas Ortved: – Der har været mange…

Steen Jørgensen: – Men for mig er det den nye plade (Stor langsom stjerne, red.) og den nye tour. Den sidste tour har været stor og måske nok den største i og med, at vi havde et nyt album i ryggen efter mange års udgivelsespause. Vi havde længe diskuteret, hvad vi skulle. Men vi var enige om, at skulle vi på tour igen, skulle vi have noget nyt med.

Tomas Ortved: – Vi havde ikke lyst til bare at være retrospektive en gang til.

Lars Top-Galia: – Det betyder rigtig meget for os, at prisen bliver givet i forbindelse med det nye album. Vi får den jo kun, fordi det album er der lige nu, så jeg vil tillade mig at kæde de to ting sammen. Som Steen sagde lige før – det er det nye album, der betyder noget. Det er et album, der markerer, at vi selv har lagt en ny vej. Vi er lykkedes med et nyt projekt omkring os selv, og det kan vi som kunstnere ikke være andet end stolte af. Det betyder noget, at det er fornyelsen, det handler om. Og prisen skal ses i den kontekst.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share