Flat Bop: Soupe de Loop

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den danske jazztrio, Flat Bop, pladedebuterer hermed. Og lad det være sagt med det samme: Soupe de Loop er et flot, gennemført uhøjtideligt album med messingsuppe på toppen og orgelsuppe på bunden. Centralt i trioen står Christoffer Guasdal Find – saxofonisten som også har skrevet og arrangeret hovedparten af materialet. Men side om side med ham sidder hammondorganisten Gunnar Sjur Ringøen og trommeslageren Chris Falkenberg Rasmussen, foruden gæsten: trækbasunisten Stefan Friis Ringive. Tilsammen levendegør de fire den musik, der nok er ny, men også rundet af den tradition, der afspejles i orkesterets navn. Albummets vrøvletitel er volapyk, men en god spejling af det karakteristisk uhøjtidelige og særegne udtryk, som orkesteret fremelsker. Musikken er drillende, præget af smittende livsglæde, og så inviterer den op til dans – trods temposkift. Selv falder jeg for en fyrrig ballade som Phase One og en langsom ballade som Suited Me. Begge er besjælede, organiske størrelser, der som små magneter tiltrækker.

*** / Flat Bop / 51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share