Harrison Argatoff: Toronto Streets Tour

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den unge, canadiske tenorsaxofonist, Harrison Argatoff, gav i 2019 tredive konceptuelle solokoncerter på tredive forskellige lokationer i Torontos gader. Musikken fra elleve af de koncerter er med på hans nye, minimalistiske soloalbum, Toronto Streets Tour. Musikken er naturligt nok minimalistisk. Den er melodisk, grænsende til avantgardistisk, ofte billedskabende, giver til tider – f.eks. i et nummer som Flicher – associationer til skibshorn eller lyden af dung chen’s, det lange trompet-agtige instrument som bruges i forbindelse med tibetanske ceremonier. Giver under alle omstændigheder på én gang en dyb mavepuster og en let beruselse – dyb og let, som den notorisk er. På albummet er der ni originale kompositioner / riter og to traditionelle stykker folkemusik – ét med rødder i russisk tradition, ét med rødder i zimbabwisk tradition. Og netop det siger noget om den unge musikers genremæssige spændvidde. Nok er han jazzmusiker, men først og fremmest er han tenorsaxofonist – og som sådan mere optaget af lyden end af genren.

**** / Eget selskab / 71 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share