Pernille Bévort: BLIK

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Sidste år udsendte den danske jazzsaxofonist og -komponist, Pernille Bévort, albummet Gopler og andre urovækkende fænomener. Albummet var usædvanligt, et kunstværk i flere dimensioner. Udtrykket grænsede i momenter op til det rent avantgardistiske og i andre momenter op til den lyriske jazz i sin enkleste form. Nu udsender hun så BLIK, en plade med en hel stribe utroligt smukke og lyriske og vederkvægende og sanselige stykker musik, hvoraf balladen / titelnummeret, BLIK, er det mest mesterlige. Albummet er indspillet med septetten, Radio Bévort, som består af Pernille Bévort på tenor- og sopransaxofon, Mariane Bitran på fløjter, Kasper Wagner på altsax og klarinet, Ole Visby på basklarinet og tenorsax, Marie Louise Schmidt på klaver, rhodes og harmonika, Morten Ankarfeldt på bas og Bjørn Heebøll på trommer. Og disse syv musikere formår altså, på baggrund af Pernille Bévorts innovative kompositioner, at skabe et uhyre sofistikeret og solidt udtryk, der især pointerer, hvor stærk en ledertype, kapelmesteren er. Uanset om der skal skabes melodiske ballader eller mere komplekse sager, er Bévort en dybt fascinerende, vidtfavnende og fokuseret, moden kunstner!

**** / Gateway Music / 53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share