Fred Hersch: Breath by Breath

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den amerikanske jazzpianist, Fred Hersch, er en levende legende i USA. I hvert fald i tredive år har han været en af hjemlandets mest betydningsfulde udøvere på instrumentet. Han har komponeret og indspillet et hav af egne værker. Spillet med et hav af stærke sidemen. Har 15 gange været nomineret til en Grammy (men af uransagelige grunde aldrig vundet en). Han er kort sagt en innovativ, dynamisk og fantasifuld, intelligent og intens kunstner, der kan kommunikere til både intellekt og hjerte. Og interessant nok – han er den første solopianist, der i ugelange tidsrum har spillet på The Village Vanguard i New York, hvor han også optræder, når dette nye album lanceres i USA. Gud, hvor ville jeg ønske, jeg kunne være der. For det originale materiale på Breath by Breath er virkelig eminent – godt skrevet og sindssygt godt forløst af Fred Hersch’ trio med bassisten Drew Gress og trommeslageren Jochen Rueckert foruden kammerensemblet / strygekvartetten Crosby Street String Quartet. Genremæssigt befinder vi os et sted mellem den moderne triojazz og kammermusikken. På sin vis er flere af kompositionerne formet som dialoger mellem jazztrioen og strygekvartetten, men af og til er der også en samtidighed i bidragene, og centralt står under alle omstændigheder Fred Hersch’ egen indsats på klaveret – en sensitiv, gribende og sanselig indsats, der minder om (hvis man skulle have glemt det), hvor sart og smukt et klaviatur kan betjenes. Det er virkelig godt! Smukkest er nummeret, Mara, som oven i købet byder på en gæsteoptræden ved percussionisten Rogerio Boccato.

*****  /  Palmetto Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share