Tony Malaby’s Sabino: The Cave of Winds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Der er i New York et pladeselskab skabt af pianisten / komponisten Kris Davis. Hendes vision med Pyroclastic Records, som nu har eksisteret i fem år, var og er at udgive cutting-edge musik / avantgardistisk freejazz. Derfor er det også forståeligt, at Tony Malaby’s Sabino udsender sit nye album via netop Kris Davis’ selskab. The Cave of Winds er et eksperiment af 52 minutters varighed – et album indspillet under et kort ophold i pandemien. Som mange andre i USA måtte Tony Malaby lade sig isolere efter igennem længere tid at have lagt hjem til sessions med andre musikere. Pandemien gjorde ham ensom. Men snart brød han også sin egen isolation og begyndte at mødes med sine musikalske legekammerater / sparringspartnere under en motorvejsbro nær hjemmet i New Jersey. Her, udendørs, kunne smitten holdes stangen og reallyden få del i det endelige soundscape. Og da smitterisikoen ændrede sig og muligheden bød sig, kunne Malaby og hans nu godt sammenspillede kammerater indspille The Cave of Winds. Kammeraterne var – som på Malabys første album fra 2000 – Michael Formanek på bas, Tom Rainey på trommer og Ben Monder på guitar (oprindeligt var det Marc Ducret på guitar). Og den musik, som er uden reallyd, er indbegrebet af cutting-edge. Det er avantgardistisk freejazz kombineret med tydelige kompositioner – som f.eks. titelnummeret, der er en næsten tyve minutter lang, modernistisk suite. Albummet fremstår som en helhed. Og som helhed betragtet er det vellykket. Nok udfordrende, komplekst og intellektuelt, men også animerende, respektindgydende og medrivende. Meget spændende.

****  /  Pyroclastic Records  /  52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share