Bloom / Funkhouser Duo: Exuberant Ellingtonia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er to amerikanske jazzveteraner, der her har fundet sammen: fløjtenisten Peter. H. Bloom og pianisten John Funkhouser. De to har været centrale figurer i det berømte Aardvark Jazz Orchestra, men her – på deres nye fælles duoplade – bliver deres virtuositet egentlig mere tydelig. De to spiller på albummet, Exuberant Ellingtonia, et miks af ”Masterpieces by Duke Ellington and his circle” (som det fremgår af albummets undertitel), og det vil helt præcist sige: værker af Duke Ellington, Billy Strayhorn, Juan Tizol og Mercer Ellington. Vi taler her om standards som In a Sentimental Mood, Prelude to a Kiss og Take the ”A” Train. Fra første strofe på albummet føler man sig som lytter i sikre hænder. Duoen spiller værkerne med en bemærkelsesværdig detaljerigdom, selv om set-up’et er enkelt. De er tro overfor forlæggene, men revitaliserer alligevel – både på grund af instrumentsammensætningen og virtuositeten – materialet. Mest betagende er den swingende udgave af Mercer Ellingtons Things Ain’t What They Used to Be, som giver denne lytter associationer til Little Richards tilgang til klaveret. Det er meget fascinerende. Især når der krydses klinger med den finere fløjte.

****  /  Americas Musicworks  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share