Mads Molt vinder X-Factor 2022

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

NYHED

15. sæson af X-Factor blev fredag aften afgjort, da 16-årige Mads Moldt på TV2 vandt finalen efter to solopræstationer og en duet med Andreas Odbjerg.

Naturligt nok var både garvede og nye dommere, mentorer og musikere / sangere ramt af en tænksomhed – nu da den boble, der over de seneste mange uger var blevet pustet op, stod til at miste selvsamme pust. Mads Moldts mentor, Thomas Blachman, talte fra finaleprogrammets start om, at det kunne være fedt, hvis X-Factor for en gangs skyld fik en vinder, som også efter programmets afslutning fik et liv som kunstner. Som om, det ikke bare var Blachmans, men (mange) andres ønske.

Og man forstår ham jo godt. At en ting er, at det unge talent kan udfoldes i TV-boblens sikre fostervand; og at man kan have et ønske om, at se et talent udvikle sig til andet og mere end TV-underholdning; at X-Factoren rent faktisk kan materialisere sig i et ”efterliv”.

Og ganske vist: Mads Moldt har dét talent, dén alder og den stamina, der skal til. Lyt selv en gang til hans første selvskrevne single, som fra fredag aften kl. 22 er gjort tilgængelig på streamingstjenesterne. Det er dén sang, Mads Moldt i sidste ende vandt finalen med, og som ifølge Thomas Blachman kommer ”direkte fra drengeværelset”.

Sangen hedder ”Klingy” og med dén står det klart, at Mads Moldt som kunstner fremadrettet vil hedde Meum Zel.

Det er dét navn og dét talent, der udstilles, som Universal Music vil arbejde videre med – Mads Moldts hovedpræmie var således en pladekontrakt med det globale label. Man kan håbe, at det går som Thomas Blachman afslutningsvist sagde til Mads Moldt: ”Du kom med musikken, du går med den, og du kommer til at fortsætte med den.”

Nyhed også publiceret i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share