Keith Oxman: This One’s for Joey

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Keith Oxman er en af USA’s helt store jazzmusikere. En kunstner med flere årtier på bagen som udøvende – og i øvrigt flere årtier på bagen som underviser på Denvers East High Schools Music Department. Her havde Oxman for nogen tid tilbage en bas-elev, der hed Joey Pearlman – en brillant musiker med et stort talent, en stor fremtid. Men sidste år døde Pearlman i en alder af 24 år, og dødsfaldet gjorde så stort et indtryk på Oxman, at han besluttede at lave et nyt album som en hyldest til den unge bassist, der døde så tidligt – et album med især eget materiale, enkelte standards og en komposition af Pearlman: Garden Song. Versioneringen af dén og af John Coltranes John Paul Jones er to af det fortættede og meget solide albums bedste numre. Førstnævnte nummer skrev Pearlman, da han gik i high school. Sidstenævnte er – som det eneste nummer på albummet – indspillet i 2014 i et set-up med Oxman på tenorsax, Pearlman på kontrabas og dennes tvillingebror, Stevie Pearlman på trommer. Resten af albummet er indspillet for ganske nylig med en besætning bestående foruden Oxman af Jeff Jenkins på klaver, Mark Simon på kontrabas og Todd Reid på trommer. Men mest interessant er det egentlig, at Pearlmans Garden Song er så formfuldendt en komposition, et kompositorisk svendestykke af højeste karat, præget af ro og samtidig præcision.

****  /  Capri Records  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share