Otto: Otto

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Man skal være meget opmærksom for at fange det, men den franske duo, Otto, spiller på dette selvbetitlede album udelukkende musik skrevet af Johan Sebastian Bach. Når barokkomponistens musik først er blevet (om)arrangeret og spillet af avantgardisterne Ivann Cruz (elektrisk guitar) og Frédéric L’Homme, er de klassiske kompositioner blevet som forvanskede / eller sagt mere positivt: som elektrisk garagerock eller polyfonisk jazz snarere end vante, klassiske værker for violin. I den forstand er Ottos musik både overraskende og fornyende; den er båret af puls og energi; og dermed forvandles det umiddelbart melodiske og tilgængelige til noget mere uigennemskueligt og forvrænget – til trods for, at der kun er to instrumenter i spil. Personligt får jeg mest af alt trang til at høre selvsamme musik i solide klassiske musikeres fortolkning, men samtidig må jeg lade, at de to franskmænd har en facetteret, farverig og innovativ tilgang til musikken. Det i sig selv er ære værd. Men – trods en teknisk / faglig høj kvalitet – har jeg svært ved at svinge mig op til en uddeling af store roser.

***  /   Circum-Disc  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share