Anne Efternøler & Lige Børn: Anne Efternøler & Lige Børn

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Det er et meget usædvanligt lydbillede trompetisten og komponisten, Anne Efternøler, som kapelmester pladedebuterer med. Selv spiller hun trompet, men med sig på albummet har hun tre sidemen, der har det tilfælles, at de spiller kontrabas. Tag lige den: én trompetist og tre kontrabassister! Dét er altså et usædvanligt set-up. Måske er det set-up’et, der refereres til i bandets navn – det, at tre bassister er som lige børn, der leger bedst. De tre markante kontrabassister, der spiller med, er danske Anders ”AC” Christensen, amerikanske Thomas Morgan og dansk/færøsk/islandske Richard Andersson. Selv er danske Anne Efternøler kendt for sit virke på den skandinaviske improvisationsjazzscene. Og improvisationerne? Dem fortsætter hun og de lige børn altså med – selv om der også på nærværende album er tale om kompositioner. Hvor kompositioner ophører og improvisationer starter er dog vanskeligt at vurdere og i virkeligheden også for lytteren uvedkommende. Det afgørende er, at der eksperimenteres med lydene, med de enkelte instrumenter og med sammenspillet; at musikken har karakter af avantgarde; og at den både teknisk og kunstnerisk virker gennemført. De fire musikere har således både deres faglighed i behold og en åbenlys trang til at udforske og skabe nyt. Når jeg f.eks. hører et nummer som Forskudt, forstår jeg pointen i set-up’et. Nummeret er dybt fascinerende, fordi det præsenterer de tre kontrabassister i et forrygende flot sammenspil.

***  /  Hobby Horse Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share