Kaze & Ikue Mori: Crustal Movement

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Albummet, Crustal Movement, er skabt af den avantgardistiske, japansk/franske kvartet, Kaze, og den japanske musiker, Ikue Mori, som er en af sit hjemlands pionerer indenfor elektronisk musik / konstruktion af arkitektoniske lydlandskaber. Musikken på Crustal Movement er blevet til via en udveksling af musik- og lydfiler under den pandemiske nedlukning af verdenssamfundet kombineret med en efterfølgende række af liveoptrædener. Centralt i skabelsesprocessen har stået – foruden Ikue Mori – den japanske pianist, komponist og kapelmester i Kaze, Satoko Fujii, som også står bag pladeselskabet, Libra Records. Hun er krumtappen i det spændende japansk/fransk kollektiv, Kaze, som foruden hende består af trompetisten Natsuki Tamura, trompetisten Christian Pruvost og trommeslageren Peter Orins. Og man må altså lade dem alle fem, at de har formået at skabe en rigt facetteret hybrid mellem musik og lyd, en sonisk afsøgning af nye veje i skabelsesprocessen. Dele af musikken er skabt ved, at de franske musikere har indspillet deres improviserede del af musikken, første gang de lyttede til de japanske filer. Derfor er der også en særegen opmærksom og fokuseret indsats i det endelige resultat, som dog alt andet lige kræver noget af lytteren.

****  /  Libra Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share