A Plane to Catch: Moko Jumbie

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Under Corona-pandemien var de fem unge, danske musikere – som næsten alle andre i verdenssamfundet – sat på pause. Væk var deres mulighed for at optræde live. Og væk var næsten alt andet, som de og vi kendte. De fem venner trodsede imidlertid påbuddet om at holde social afstand og mødtes i en gammel fabrik i udkanten af København, hvor de skabte fundamentet for det band og det debutalbum, som nu udkommer og for alvor markerer, at A Plane to Catch findes. De fem musikere – saxofonisten Andreas Toftemark, trompetisten Rolf Thofte, guitaristen Mads Nørgaard, bassisten Anton Langebæk og trommeslageren David Besiakov – skabte deres helt egen groovy og funky form for jazz, med lån fra Motown, soul og afrobeat. Og Moko Jumbie – det er virkelig et album, der emmer af alt andet end indelukkethed og isolation. Det emmer af energi og fest. Og da det er så kantet, råt og varmt produceret, er det for lytteren næsten som om, man står i studiet – som vidne til en meget svedig forbrødring. Ethiojazz-legenden, Mulatu Astatke, spøger i kulissen, men den danske kvintets egen, originale soul med forrygende grooves, momentane improvisationer og melodiske arrangementer for horn er også helt original – perfekt til det uforfalskede, uforbeholdne udbrud fra isolationen. Numre som Shoot og Douche Boy er for denne anmelder som farverige magneter.

****  /  April Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share