Adam Forkelid: Turning Point

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE

Den svenske jazzpianist og –komponist, Adam Forkelid, har før markeret sig som en stærk aktør på sit hjemlands jazzscene. Og det vil han givet fortsætte med, efter at Turning Point – hans nye album – udkommer. Turning Point er nemlig både et meget enkelt, let aflæseligt og forfriskende album. Det er et absolut vellykket album med en særegen dybde – en modernitet kombineret med et rodnet. Selv giver Adam Forkelid udtryk for, at han har hentet inspiration hos navne som Satie og Chopin, Bill Frisell og Chick Corea, i brasiliansk og i cubansk musik. Men, jeg kunne tilføje: givet også i nyere svensk jazz. Musikken skrev Adam Forkelid i løbet af bare en måned, albummet indspillede han i løbet af bare en dag – og den friskhed, der knytter sig hertil, er evident. De otte nye numre på albummet er indspillet med teknisk snilde og kunstnerisk skarphed – af Adam Forkelid på klaver, Carl Mörner Ringström på guitar, Niklas Fernqvist på bas og Daniel Fredriksson på trommer. Især sammenspillet mellem Forkelid og Ringström imponerer. Det er dét, der er albummets særlige kendetegn. Soliditeten, sanseligheden og dynamikken i de tos sammenspil. Kendetegnet hører man især, synes jeg, i numre som Strive og No Worries.

****  /  Prophone Records  /  41 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share