Lars Skinnebach: Din misbruger

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

BOGANMELDELSE Digteren, Lars Skinnebach, er uddannet fra Forfatterskolen i 1996. I årene fra 2003 til 2005 var han redaktør på tidsskriftet, Den Blå Port, og nu er han så selv blevet ansat på Forfatterskolen.

Sideløbende med sin entré på lyrikscenen har han markeret sig som musiker – han spiller saxofon og har blandt optrådt med Little Red Suitcase og et avantgardistisk, musisk udtryk, der fremstår som et miks af avantgardejazz og performativ poesi.

Faktisk er det som om det musikalske element har sneget sig ind i hans digte – eller også har det hele tiden været – for rytmisk, musisk er digtene i Din misbruger i hvert fald.

Han skriver det selv i afsnittet: Vi er hjemme igen, folkens. Her skriver han bl.a.:

Mine digte er en musik / du aldrig kommer til at høre / Den er her lige nu / er til vejrs på det yderste af aftenen

Eller er de de svar på spørgsmål / du aldrig kommer til at stille dig selv / er det for umenneskeligt?

Kendetegnende ved digtene er i øvrigt, at de er ekstremt associative og springende, ofte lige på, lige så ofte grænsende til det uforståeligt abstrakte. Altid pågående, ublu, markante. Aldrig følende, skrøbelige, sarte. Men insisterende og i flere tilfælde voldsomme. Det er dét, der gør, at læsningen til en brutal oplevelse.

*** / Forlaget Gyldendal / 72 sider

Please follow and like us:

  • 0
  • Share