Andy Sheppard, Michel Benita & Sebastian Rochford: Trio Libero

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den britiske jazzsaxofonist, Andy Sheppard, introducerer på dette sit andet ECM-album en trio, der i øvrigt består af den algierske kontrabassist, Michel Benita, og den skotske trommeslager, Sebastian Rochford. Og godt det samme. For trioen spiller en smuk, lyrisk fantasifuld og dybt emotionel form for nedtonet og enkel jazz. Musikken virker på én gang stringent og fri. Og bærer stilistisk præg af nærvær, opmærksomhed og virtuositet. Trioen har helt åbenlyst materialet inde under huden – repertoiret består da også hovedsageligt af originale kompositioner, skrevet eller fremelsket af en af de tre eller alle tre, og kun én standard er sluppet gennem nåleøjet, nemlig Harry Carroll & Joseph McCarthys I’m Always Chasing Rainbows. At  materialet hovedsageligt er vokset op i egen have, er ganske givet afgørende for sammenspillets karakter. Rutinerede Sheppard og ditto Benita møder en noget yngre, men meget talentfuld trommeslager i Rochford – en skotte, der om nogen sætter nye standard i tidens britiske jazz – og ”ægteskabet” de tre imellem forekommer altså lykkeligt; musikken næsten gribende.

**** / ECM Records / 52 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share