Anoushka Shankar: Traveller

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8


Anoushka Shankar var et af hovednavnene på årets jazzfestival i København. Den graciøse skønhed optrådte i juli i Koncertsalen i DR-Byen og viste sig sin status som hovednavn værdig. Anoushka Shankar fremstod således som en stor kunstner, der med både teknisk og kunstnerisk ekvilibrisme kunne forene og forny de traditionelle indiske ragaer og den spanske flamenco. Det materiale, hun optrådte med i København, hentede hun i stort omfang fra nærværende album, Traveller, som er et respektindgydende mix af de to genrer. Et mix, der – i Anoushka Shankars bearbejdning – vidner om den historiske forbindelse mellem de to traditioner. (Sigøjnerne har de to lande til fælles). Især på et nummer som Si No Puedo Verla glider de to traditioner sammen med en sådan selvfølgelighed, at man som lytter skal være opmærksom for at spotte overgangene fra det ene centralperspektiv til det andet. Skiftet mellem Anoushka Shankars sitar og Duquendes vokal er helt usædvanligt forrygende. Da Anoushka Shankar var i København, havde hun den spanske guitarist Javier Limón ved side. Han sætter på Traveller – som i København – sit klare fingeraftryk på musikken. Skaber sammen med sin kapelmester et enestående originalt udtryk.
*****
Deutsche Grammophon
63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share