Vein feat. Dave Liebman: Lemuria Live

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Vein er en forrygende schweizisk jazztrio, en hard-hitter som med rock vibes både favner standards og nybrydende avantgardistiske numre. På orkesterets nye album, Lemuria Live, har trioen den amerikanske jazzsaxofonist Dave Liebman på gæstevisit og sammen med ham spiller trioen live – ikke i Lemuria, det sagnomspundne, forsvundne land i Stillehavet, men i jordnære klubber i Paris og Køln. Uanset det – trods alt – jordnære aspekt, kan man ikke andet end imponeres over den næsten overnaturlige kombination af kraft, energi og vilje på den ene side og teknisk ekvilibrisme på den anden side, som orkesteret besidder og omsætter performativt. Uanset om orkesteret tager livtag med George Gershwins stilfærdige standard, I Loves You Porgy, eller et pågående, nyt nummer som Michael Arbenz’ Lemuria, står det lysende klart, at Vein feat. Dave Liebman er et kollektiv, der kan og måske oven i købet vil forny jazzen. Orkesteret favner vidt, men formår alligevel at skabe sit eget centralperspektiv, og derfor fremstår Lemuria Live som ét hele.
****
Unit Records
65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.