Bugge Wesseltoft & Henning Kraggerud: Last Spring

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Jazzpianisten, Bugge Wesseltoft, og den klassiske violinist, Henning Kraggerud, er begge nordmænd. De er begge uhyrligt eminente musikere. Begge nogle af de allerbedste formidlere af den særlige nordiske tone. Når man hører de to spille de seksten stykker musik på Last Spring står det således i dén grad klart, at de – uanset deres forskelligartede udgangspunkt – begge er rundet af den nordiske melankoli og begge formår at videreformidle denne via en fornyende kombination af nye arrangementer og momentane improvisationer. Udgangspunktet for de to har været norsk folkemusik – og det vil blandt andet sige kompositioner af Edvard Grieg, Ole Bull og Anne Haavie – men også af ”udlændinge” som danske Otto Mortensen og tyske Johannes Brahms. Alt og alle får en tur gennem duoens minimalisme, som udover at sætte lys på melankolien, sætter lys på det intenst nærværende og lige så intenst længselsfyldte. Albummet er en sentimental hyldest til erindringen om et forår, men kunne lige så vel have været en formørket hyldest til erindringen om – eller forudanelsen om – et efterår. Last Spring er – uanset synsvinkel – et sandt mesterværk.
******
ACT Music

73 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.