Alex Riel Special Quartet: Full House

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

At den danske jazztrommeslager, Alex Riel, i september 2010 blev 70, blev markeret med en ugelang række koncerter i Jazzhus Montmartre. Fælles for koncerterne var, at den aldrende, men stadig vitale fødselar sad bag trommerne, mens der i øvrigt blev skiftet ud i besætningen.
Én af de mange koncerter blev optaget, nemlig den afsluttende koncert, hvortil Alex Riel selv havde udvalgt sine sidemen: den amerikansk / schweiziske saxofonist George Robert, den italienske pianist Dado Moroni og den danske bassist Jesper Lundgaard. Full House er optagelser fra den koncert. Optagelser, der fremstår som ét højenergisk festfyrværkeri, præget af vitalitet, rutine og overskudsbetonet leg.
Konstellationen er sublimt sammensat, idet de fire musikere fremmer styrkerne hos hinanden og tilsammen formår at revitalisere standards som John Coltranes Impressions og Jimmy van Heusens Like Someone In Love. Centralt i kvartettens lydbillede står naturligvis Riels melodisk dæmpede whiskers-spil, men kombineret med Moronis fyrrige, Roberts kraftfulde og  Lundgaards rytmiske bidrag synes alt at gå op i en højere enhed. Full House er en flot koncertoptagelse.
****
Storyville Records
72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.