Bobo Stenson Trio: Indicum

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den svenske pianist, Bobo Stenson, er en af sit hjemlands største jazzmusikere, set med internationale briller. Han har spillet med Sonny Rollins, Stan Getz, Gary Burtun, Don Cherry, Jan Garbarek, Charles Lloyd og mange andre, men i de senere år især markeret sig med sin egen, rent svenske trio, som foruden ham selv består af bassisten Anders Jormin og trommeslageren Jon Fält. Det nye album, Indicum, er således blot endnu ét i rækken af rent svenske triojazzalbum med Bobo Stenson som kapelmester. Ikke dermed sagt, at det nye album er kedeligt. Slet ikke. Bobo Stensons kendetegn er nemlig en tilsyneladende naturlig kombination af rutine og åbenhed overfor nyt. Indicum emmer af samme grund af begge dele – rutine og åbenhed overfor nyt – og derfor fremstår det organisk. Det melodisk, sfærisk, dragende Indicum spænder – kompositorisk – fra Carl Nielsens melodi til B.S. Ingemans Tit er jeg glad (den er komponeret i 1917), over versioneringer af standards af bl.a. Bill Evans og George Russell, til den svenske trios egne kompositoriske improvisationer i studiet i 2012. Det vil sige over næsten 100 år. Og dét gør det, helt naturligt. Indicum er ét smukt gennemarbejdet hele.
*****
ECM Records
68 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.