Søren Møller: Resume

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den danske jazzpianist, Søren Møller, har boet i New York og optrådt på den amerikanske jazzscene igennem en halv snes år, men med Resumevender han tilbage til Danmark for at genoptage sit virke på den danske jazzscene. Heraf pladetitlen!
Resume er en dansk / amerikansk instrumentaljazzplade, der giver et godt indtryk af hvilken sound, der pt. kendetegner New Yorks / Brooklyns jazzscene. Dét er en sound, der er interessant.
Selv om det er danskeren Søren Møller, der har komponeret det meste af materialet, rummer Resumealtså et materiale, der på én gang udgår fra de amerikanske jazzrødder og bærer præg af en tilknytning til amerikansk rock (foruden klassisk europæisk musik). At der blandt pladens syv kompositioner er en af Neil Young – Philadelphia – virker således naturligt. At der er strygere i besætningen – virker også naturligt.
Kombinationen af det klassiske, jazzen og rocken giver en spændstighed i udtrykket, som er al ære værd. Det er f.eks. interessant at høre Neil Youngs ”klassiker” i klassisk forklædning. I kombination med Søren Møllers egne, mere offensive jazzkompositioner.
***
Audial Records
53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share