Yazz: So Danso

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES #8

Man skal lige vende skråen i munden! For her er en ung kvinde af dansk-mozambikansk oprindelse, som synger brasiliansk bossanova!
Vel er der historisk en forbindelse mellem Mozambique og Brasilien. Vel har de to lande det portugisiske sprog til fælles, men det er alligevel – på vores breddegrader – sjældent, vi hører en afrikaner synge brasiliansk bossanova.
Den unge pladedebutant, Yasmin Kierkegaard – kaldet YAZZ – gør ikke desto mindre netop dét, og vel at mærke med bemærkelsesværdig sikkerhed – og i øvrigt godt hjulpet på vej af jazzsaxofonisten Jacob Dinesen, pianisten Poul Reimann, guitaristen Yasser Pino, perkussionisten Eliel Lazo og trækbasunisten Carlos Perez. Det er som om YAZZ – sammen med Dinesen og de øvrige drenge – formår at genopfriske de etablerede brasilianske bossa-ballader (hvoraf størstedelen af dem, der her versioneres, er skrevet af Antonio Carlos Jobim) – samtidig med, at de formår at forbinde disse med den gospel, soul og R&B, YAZZ er rundet af og den jazz og latin, hendes sidemen er rundet af. So Dansofremstår af samme grund som et vidtfavnende, swingende, dansabelt album.
***
Stunt Records
46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share