Thomas Albæk Jakobsen’s FLUX: Relationships

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Jeg ser det som et faresignal, når en musiker meddeler, at hans eller hendes nye album er bygget op omkring et bestemt begreb. For ofte forbliver begrebet – for lytteren – et postulat uden betydning for eller genkendelig iden spillede musik. Jeg anerkender, at kunstneren i sit initiale arbejde kan gardere sig mod alt for store æstetiske udsving i det endelige materiale ved at holde fokus på et bestemt begreb eller en bestemt følelse. Men… jeg er som udgangspunkt skeptisk overfor begrebsbaserede album. Således også når jazztrommeslageren, komponisten og kapelmesteren Thomas Albæk Jakobsen tager afsæt i begrebet ”relationer” på sitnye album: ”Jeg stræber efter at skabe et musikalsk rum for uforudsigelige og poetiske relationer,” skriver han i det pressemateriale, der følger Relationships. I virkeligheden har han bare skrevet nogle kompositioner, som han sammen med sine fire sidemen forløser i et strømmende og søgende flow, der også rummer plads til individuelle improvisationer (læs: fluxus). Kvintetten forløser disse kompositioner og improvisationer rigtig godt. Derfor – og ikke på grund af begrebet / temaet – er Relationships et lytteværdigt album.
***
Fluxmusic
43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.