Walter Norris & Leszek Mozdzer: The Last Set – Live at the A-Trane

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Der er ingen tvivl: Polske Leszek Mozdzer er en af Europas bedste jazzpianister; indbegrebet af en ekvilibrist, der både teknisk og kunstnerisk er uhyre velfunderet.
I 2008 fik Mozdzer mulighed for at spille en duo-koncert i Berlin med en af sine helte – en anden jazzpianist: amerikanske Walter Norris, som i brede kredse var blevet glemt og desværre døde få år efter duo-koncerten.
Heldigvis, for os andre – de glemsomme, som ikke var til stede den aften i Berlin – blev duo-koncerten optaget, og derfor er der en chance for, at Norris – om end post humt – kan generobre den topplacering i jazzpianisternes hierarki, som han fortjener. Side om side med den i dén grad levende Mozdzer.
Norris blev født i 1931, Mozdzer i 1971. Der var med andre ord to generationer imellem de to jazzpianister. Men de swingede sammen, der på scenen i Berlins A-Trane. Dét fremgår endog meget klart af The Last Set. Norris’ intense originalitet og Mozdzers tekniske overlegenhed smelter så at sige sammen til én helhed, der er respektindgydende. Albummets otte skæringer dokumenterer et eminent samspil i et miks af komplekse kompositioner og improvisationer.
The Last Set er en af de bedste klaverduo-koncerter, undertegnede nogensinde har hørt: en koncentreret, intens og dybt fascinerende sag!
*****
ACT Music
51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.