Cæcilie Norby: Silent Ways

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk og i printmagasinet Gaffa

Cæcilie Norby er en etableret, engageret, dansk sangerinde, som igennem mange år har stillet sig centralt på den danske jazzscene. Men hun er også en sangerinde, der – efter at hun for nogle få år siden skiftede fra danske Copenhagen Records til tyske ACT Records – i dén grad har indtaget den europæiske jazzscene. Via ACT er Cæcilie Norby således blevet medlem af en europæisk ”familie”, som bl.a. tæller de aldeles suveræne sidemen, hun omgiver sig med på Silent Ways: svenske Lars Danielsson på bas, polske Leszek Mozdzer på klaver, fransk/vietnamesiske Nguyên Lê på guitar, svensk/tyrkiske Robert Mehmet Ikiz på trommer og norske Marius Neset på saxofon. Hvad er det så, man – med dén konstellation – får at høre på Silent Ways? Det er, først og fremmest, versioneringer af pop- og rock-numre af sangskriver som Leonard Cohen, Tom Waits, Bob Dylan, Paul Simon og John Fogerty. Numre, der for størstedelens vedkommende er blevet arrangeret af Norby og Danielsson, og med forløsningen i studiet er kommet til at fremstå som friske ”ballader”. Silent Ways er som helhed et friskt pust. Albummet har et gennemgående godt groove, rummer et elegant element af blues og emmer af noget, der minder om magi.
****
ACT Records
50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.