Fessor: And the Great Ones

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Ole ”Fessor” Lindgreen er – nok næst efter Papa Bue – den bedst kendte leder af et jazzband i Danmark. Såvel ”Fessor” som Papa Bue ”opererer” indenfor den genre, man kalder traditionel jazz eller swingjazz. Det er den (ofte) livsglade, uhøjtidelige, melodiske form for jazz, som i sin tid udsprang fra New Orleans, og som stadig byder op til dans eller med blå toner inviterer på nostalgiske egotrip. Genren udfoldes i al sin spændvidde på denne nye dobbelt-CD, som udgives i anledningen af ”Fessors” 75 års dag. Dobbelt-CDen er som et monument over hans lange, glorværdige karriere.
Musikken på CD nummer 1 er studieindspilninger fra København og New Orleans – indspilninger fra perioden 1973 til 1999 – med flere forskellige konstellationer. Musikken på CD nummer 2 er liveindspilninger fra Silkeborgs Riverboat Festival i 2010 og nye liveindspilninger fra en koncert i Køge i 2012.
Om man så elsker eller hader traditionel swingjazz, tvinges man med And the Great Ones til at bøje sig i respekt for ”Fessor” og den sum af fornemmelse, forståelse og rutine – kombineret med gejst – som han igennem alle årene har formået at mobilisere og videreformidle.
****
Storyville Records
150 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.