Bernt Rosengren: In Copenhagen – Live at Jazzcup

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den 75-årige svenske saxofonist, Bernt Rosengren, er efter næsten et helt liv i jazzens tjeneste blevet lidt af en institution. Ikke en prangende en af slagsen, men alligevel. En institution, der med åbenlys kærlighed til genren og en særegen sans for at skabe, har formået at kombinere rutinens ro med nysgerrighedens vibreren. Hans nye album, In Copenhagen – Live at Jazzcup, er en intimkoncert optaget på det lille spillested i Gothersgade. Og vel at mærke en koncert, optaget på bassisten Jesper Lundgaards egen lille optager, uden udgivelse for øje. Live-albummet er med andre ord ikke indspillet på professionelt udstyr. Men når man hører det, er man lige glad. For intim-koncerten er så besjælet, at alle lytterens ønsker om optimal lyd tilsidesættes – og dét takket være Bernt Rosengren. Og selvfølgelig hans kumpaner Ole Kock Hansen, Niclas Campagnol og Jesper Lundgaard. Albummet, der består af fem standards og en blues, anskueliggør med al ønskelig tydelighed, hvorfor Rosengren er en institution. Han driver med sin musikalitet og melodiske linjer musikken frem i et betagende swing og med en åbenlys sans for det med at skabe – sammen med andre.
****
Stunt Records
63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.