Miloš Karadaglić: Latino Gold

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse i tidsskriftet CULTURES #8

Den unge montenegrinske guitarists første album, Miloš Latino, havde ikke været mange måneder på markedet, før opfølgeren – en kombineret CD- og DVD-udgivelse, Latino Gold, udkom.
Også på dén har den unge sologuitarist kastet sig ud i en bearbejdelse af nogle af Latinamerikas gribende smukke stykker for sologuitar og i enkelte tilfælde – gribende smukke stykker for guitar og orkester.
Flere af de stykker, Miloš Karadaglić indspillede på Miloš Latino, går igen på Latino Gold. Det gælder bl.a. Piazzollas Libertango, det gælder Gardels Por una cabeza og det gælder Farrés Quizás, quizás, quizás.Men igen-igen er konklusionen, at den eminente guitarist står sig bedst ved at spille solo og undgå stryger-back-up. (Så ud med Studioorchester der Europäischen FilmPhilharmonie).
Miloš Karadaglićs præstationer i mindre pompøst opsatte musikstykker som Velázquez’ Bésame mucho, Sávios Batucada og Cardosos Milonga er klassisk guitarmusik af høj klasse. Derfor kunne man også ønske sig, at guitaristen og hans pladeselskab næste gang forlader den motorvej, de er slået ind på (for at nå ud til et stort publikum) og tager en afkørsel ud i mere uspolerede omgivelser (for kunstnerisk at nå længere).
****
Deutsche Grammophon
80 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share