Keith Jarrett / Gary Peacock / Jack DeJohnette: Somewhere

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Albummet Somewhere udsendes ikke bare fordi, det er et udgivelsesværdigt album. Det udsendes også – eller netop – fordi, Keith Jarrett Trio har eksisteret i 30 år. Det udgør altså en markering!
Trioen udsendte sit første album, Standards, i 1983 (på et tidspunkt hvor triojazz var ved at blive old-school) og har siden udsendt en stribe album, som har haft følgende tilfælles: 1) de har taget udgangspunkt i etablerede jazzstandards; 2) de har med afsæt heri budt på improvisation af absolut højeste klasse; 3) de er alle blevet indspillet live somewhere i verden; og 4) har alle bidraget til en revitalisering af triojazzen som sådan.
Keith Jarrett Trio har utrætteligt udforsket de kendte numres udtryksmæssige potentiale og konstant gjort det foran et publikum. Dét – kombineret med de tres individuelle instrumenthåndtering og sans for samspil – har udødeliggjort så godt som alle album (og trioen-jazzen).
Somewhere er optaget i Luzern i Schweiz i 2009. En anmelder kaldte koncerten ”kontrolleret ekstase”, og dét udtryk er karakteristisk for koncertoptagelsen. Somewhere er kontrolleret ekstase – en bjergtagende kunstnerisk fornyelse af etablerede standards af komponister som Miles Davis, Leonard Bernstein, Jimmy van Heusen og Keith Jarrett himself.
*****
ECM Records
66 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.