Marius Neset: Birds

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Saxofonisten, Marius Neset, er af flere anmeldere blevet udråbt som en af den europæiske jazzscenes mest interessante newcomers. Der er da heller ingen tvivl om, at den unge nordmands teknik, virtuositet og energi er af en helt særlig karakter.
Debutalbummet, Golden Xplosion fra 2011, gav anmelderne god grund til at spidse ører og pen. Og opfølgeren, Birds, ændrer intet derved. Birds er i sig selv et så bemærkelsesværdigt album, rent kunstnerisk, at man må bøje sig i støvet for nordmanden og hans tilgang til musikken.
Materialet, som er nyt, kan genrebetegnes som et originalt miks af avantgardejazz og ny partiturmusik. Og dét, selv om man i momenter fornemmer, at Marius Neset er blevet inspireret af navne som Igor Stravinsky, Charles Ives, Steve Reich, Philip Glass og Wayne Shorter. Albummet er gennemtænkt, gennemkonstrueret og gennemarbejdet. Overraskende. Originalt.
På intet tidspunkt lefles der for lytteren. Tvært imod udfordres lytteren. Og det noget så eftertrykkeligt.
Albummet som helhed – og hvert nummer isoleret – er pågående, overraskende, magnetisk.
****
Edition Records
63 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.