Steve Swallow Quintet: Into the Woodwork

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

El-bassisten, Steve Swallow, har i en lang årrække dannet par med pianisten/organisten, Carla Bley. Både i klassisk forstand og professionelt. Det står da også klart, at hun har været stærkt involveret i skabelsen eller raffineringen af den musik, Swallow har skrevet, og som hans kvintet har indspillet. Musikken på ”Into the Woodwork” er præget af Swallows atmosfæriske elegance, tilbagevendende grooves og solide bund – men har også Bleys raffinerede touch i flere passager. Med i kvintetten har de to tenorsaxofonisten Chris Cheek, guitaristen Steve Cardenas og trommeslageren Jorge Rossy, og man må sige, at det – de fem tilsammen får skabt – er som et organisk hele. Såvel musik som album fremstår helstøbt, om end der er højdepunkter undervejs. Ét højdepunkt er den melankolske ballade, ”From Who it may Concern”, hvori Chris Cheeks dybe, næsten stoflige lyd taler fra og til hjertet. Understøttet af guitaren, basbunden og den fint ciselerede lyd af Bleys hammondorgel bliver tenorsaxofonens fortælling en gribende størrelse. Men albummet som helhed er af absolut høj kvalitet.

****  /  XtraWatt  /  56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share