Carsten Dahl Experience: Revenréntia

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Carsten Dahl Experience har tidligere udsendt to CDer, og med Revenréntia fuldender gruppen sin planlagte triologi.
Tidligere har Carsten Dahl Experience udsendt Humilitasog Metamorphosis – begge til denne anmeldes begejstring – men med Revenréntiasynes gruppen at peake. Revenréntiasynes således at være skabt af fire individuelle musikere, som – efter år sammen – har nået et væsentligt højere fælles bevidsthedsniveau. (Så hvorfor skal vi andre nøjes med en trilogi?)
Revenréntia emmer af intenst nærvær og sublimt samspil og bæres af en klang, der i hvert fald rammer undertegnede i mellemgulvet. Det er som om alle mand i gruppen – der foruden Carsten Dahl (klaver) består af Jesper Zeuthen (altsaxofon), Nils ”Bosse” Davidsen (kontrabas) og Stefan Pasborg (trommer) – i kraft af deres individuelle udtryksstyrker og evner til aktivt at lytte formår at løfte den fælles improvisationsmusik op til et niveau, hvor man som anmelder må tale om, at der fremelskes klangflader af nostalgisk skønhed og ekspressiv elegance.
Især Revenréntias titelnummer er enestående smukt. Nummeret emmer af vemod og demonstrerer med umådelig megen tydelighed, hvor sanseligt nærværende, de fire musikere kan være, individuelt og sammen.
*****
Storyville Records

50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share