Caro Emerald: In Concert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

DVD-anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den hollandske sangerinde, Caro Emerald, var i store træk et ubeskrevet blad indtil 2009, hvor hun med hjælp fra to hollandske producere og den canadiske sangskriver Vincent Degiorgio, skrev nummeret Back It Up. Da hun optrådte med dét på lokal-TV i Holland, gik alt amok. Nummeret hittede, og TV-seerne ville have mere.
Tvunget af den lykkelige omstændighed skrev Emerald og hendes medsammensvorne nogle flere numre, som alle blev samlet på debut-albummet Deleted Scenes From The Cutting Room Floor.
Efter bare seks uger på markedet, havde albummet udløst platin i Holland. Det solgte indenfor det første år mere end en kvart million eksemplarer i Holland og slog dermed Michael Jacksons ”gamle” salgsrekord med Thriller. I dag har Deleted Scenes From The Cutting Room Floor solgt mere end 1,3 millioner eksemplarer i Europa og indbragt et hav af europæiske platinplader.
Alle numrene var inspireret af film og musik fra 1940erne og 50erne. De var groovy og catchy og kunne genrebetegnes som et fedt miks af ballroom jazz, cinematisk tango og mambo. Netop dét genremiks – kombineret med sangerindens vokale styrke, favorable udseende og åbenlyse livsglæde – banede vej til de mange feststemte europæiske sind.
Caro Emerald er da også, som man vil kunne se af denne liveoptagelse, som et humørbarometerets modstykke til Amy Winehouse. En ny stjerne fra Hollywoods guldalder.
*****

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.