Ralph Alessi: Baida

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den amerikanske jazztrompetist, Ralph Alessi, har i de sidste år været ”talk of the town” på New Yorks jazzscene. Han har været manden, man ringede til, hvis man skulle have opgraderet udtrykket i sin egen musik. Derfor har han også spillet med store navne som Steve Coleman, Ravi Coltrane og Don Byron. Men med ”Baida” debuterer han i eget navn på ECM Records – og det sammen med andre stærke kræfter: Jason Moran (klaver), Drew Gress (bas) og Nasheet Waits (trommer). Og man kan roligt sige, at han debuterer uden tøven. ”Baida” er således et virkelig stærkt moderne jazzalbum med instrumentaljazz, der hele vejen igennem er lyrisk, raffineret og smuk. Musikken – komponeret og improviseret – rummer en atmosfærisk dybe og afspejler en melodisk fornemmelse og virtuositet, der er dybt fascinerende. Man forstår, hvorfor Alessi bliver kaldt musikernes musiker og kan glæde sig over, at han har fået mulighed for at forløse sit potentiale med et orkester, der udviser en sådan rutine og styrke. Først og fremmest kan man dog glæde sig over gløden i hans eget spil. Hans trompets klang er varm og afrundet, rørende og fornem.

****  /  ECM Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share