Søren Bebe Trio feat. Marc Johnson: Eva

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Den danske jazzpianist Søren Bebe er en musiker, der i dén grad er værd at bemærke. Bebe har med sin trio lagt grunden til flere bemærkelsesværdige udgivelser i de seneste år – bl.a. anmelderroste A Song For You (2012) og From Out Here(2010). Begge med Anders Mogensen på trommer og Niels Ryde på bas.
På det nye triojazzalbum er Niels Ryde imidlertid (af ukendte årsager) blevet erstattet af Marc Johnson, og det er selvfølgelig et skridt op ad stigen. Ikke fordi Niels Ryde er dårlig, men hvem ville som kapelmester i en trio sige nej til at få det amerikanske basfænomen Marc Johnson med om bord?
Muligheden har Søren Bebe i hvert fald taget imod, og ud af samarbejdet med Johnson er opstået et album, der i dén grad fortjener opmærksomhed. Eva er således Søren Bebes bedste til dato. Et dragende, intenst, melodisk jazzalbum med en iboende melankoli. Flere numre på albummet går direkte i hjertet. Det gælder numre som For L.R.P., Flying High og Luft/Air.
Alle numre er skrevet af Bebe eller Mogensen. Og alle løftes af trioen op til et niveau, der kan føre til et internationalt gennembrud.
*****
From Out Here Music
48 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.