Eddie Gomez & Carsten Dahl: Live at Montmartre

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Det intime spillested, Jazzhus Montmartre i St. Regnegade i København, har alle dage været ideelt til liveoptagelser af akustisk musik. I spillestedets første årtier lagde det scene til legendariske liveoptagelser med kunstnere som Dexter Gordon, Ben Webster og Jackie McLean. Men også i disse år – i den opgraderede version – lægger det scene til yderst interessante liveoptagelser, hvoraf de første to netop er udkommet: her iblandt en liveoptagelse fra en koncert i november 2011 med den amerikanske bassist, Eddie Gomez, og den danske pianist, Carsten Dahl.
Gomez har tidligere optrådt i Montmartre. Det var i 1973, sammen med Bill Evans. Så, naturligt nok, er det en mere rutineret herre, der denne gang lader sig forevige, sammen med Carsten Dahl. Ikke en rutineret herre på den kedelige måde, men en herre, der både er blevet ét med sit instrument og har formået at opretholde sin nysgerrighed. (Det samme kan man sige om Carsten Dahl, om end han er noget yngre end Gomez).
Deres livealbum dokumenterer to fremragende musikere i 1) en konstant leg med dansende fingre på strenge og tangenter, 2) et drillende, udfordrende lune og 3) en sand magtdemonstration – total magt over instrumenterne og improvisationen.
*****
Storyville Records
65 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.