Pierrick Pédron: Kubic’s Monk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på Ivan Rods blog

Den franske saxofonist, Pierrick Pédron, har alle dage været optaget af både jazz og rock. Optaget af koryfæer som Thelonious Monk og Neil Young. Jazzen vandt imidlertid slaget om franskmandens ubefæstede sjæl, og derfor er der intet usædvanligt i, at han nuhar indspillet et album, der er en hyldest til Monk.
Kubic’s Monkbestår af elleve numre skrevet af Monk – numre, der imidlertid af franskmanden og en af hans kumpaner er blevet omarrangeret og indspillet uden klaver, Monks instrument. Der er noget stærkt symbolsk i, at Pédron således vælger ikke at ”erstatte” Monk bag klaveret.
Kubic’s Monk er – med sax, bas og trommer – blevet en anderledes form for hyldest. Et album, der – så at sige – fra en ny vinkel belyser de åbenlyse kvaliteter i Monks kompositioner. Balladerne fremstår dog – i Pédrons arrangementer – væsentligt stærkere end de mere ekspressive bebop- og hardbop-funderede numre. Men hvad gør det? Balladerne udgør trods alt broderparten af numrene på Kubic’s Monk, hvorfor der i dén grad er noget at lytte sig ind på, her.
****
ACT Music / Sundance
46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share