Nils Landgren: Eternal Beauty

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Anmeldelse på netmagasinet gaffa.dk

Svenske Nils Landgren er en – i skandinavisk sammenhæng – bemærkelsesværdig jazzmusiker og –sanger. Han er – måske – Skandinaviens bedste trækbasunist. Måske en af Skandinaviens mest særegne sangere, med en lidt uskolet, men inderlig vokal, som giver ham en helt ekstraordinær troværdighed. At han også er en entreprenant type, der kan sætte folk sammen og få dem til at skabe noget større i fællesskab er en anden historie. Selv om det er i dén rolle og som trækbasunist og kun lejlighedsvis som sanger, han gør sig bedst. På Eternal Beauty har han imidlertid vendt op og ned på prioriteterne. Her har han nemlig valgt at fokusere på sin egen vokal. Og dét bliver i længden en anelse enerverende, fordi hans vokal trods alt har en begrænset spændvidde. Alligevel accepterer man præmissen, blandt andet fordi den instrumentale back-up er så eminent. Bag sig har Landgren blandt andet den tyske pianist Michael Wollny og den svenske bassist Lars Danielsson, to af Europas bedste på de respektive instrumenter. Og på et enkelt nummer gæsteoptræder svenske Lisa Nilsson. Under alle omstændigheder består hoveddelen af albummet af versioneringer af kendte popnumre som eksempelvis Mr. Misters Broken Wings.
***
ACT Music / Sundance
56 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share