Slowly Rolling Camera: Slowly Rolling Camera

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det nye engelske musikprojekt, Slowly Rolling Camera, er af engelsk presse blevet kaldt ”Cinematic Orchestra meets Bonobo meets Portishead”. Projektets musik er da også tydeligt inspireret af nævnte navne. Slowly Rolling Camera er velfungerende trip-hop, lounge-jazz og drum’n’bass samlet i ét. Projektet består – som udgangspunkt – af en kvartet bestående af pianisten Dave Stapleton, produceren Deri Roberts, vokalisten Dionne Bennett og trommeslageren Elliot Bennett. Men når netop de slår pjalterne sammen – og hyrer produceren Andy Allan (kendt især fra Portishead og Massive Attack) – bliver forbindelsen til inspirationskilderne også særligt åbenlys. De fire har i varierende konstellationer spillet sammen i en halv snes år, men med projekt Slowly Rolling Camera har de fires respektindgydende tilgang til musik slået markant ud på barometeret. De fires miks af trip-hop, lounge-jazz og drum’n’bass fremstår original, velsmurt, medrivende, sammenhængende. Nogle af albummets elleve numre er præget af varme, indbydende harmonier, andre af vibrerende rytmer, ambiente soundscapes. Men uanset boldgade står det klart, at de fire har fuld kontrol over de varierende udtryk. Albummet er præget af overskud. Også – måske især – p.g.a. af de fremragende strygerarrangementer, der supplerer godt op.

*****  /  Edition Records  /  60 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Comments are closed.