Vilde & Inga: Makrofauna

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Vilde & Inga! Det er et sats af et kunstnernavn, de to går ud med, når der nu er tale om et debutalbum på et label, der i dén grad går ud internationalt. Vilde Sandve Alnæs og Inga Margrete Aas er de to ECM-debutanters fulde (men måske nok ikke mere salgsfremmende) navne. Nuvel. Vilde & Inga er to unge, norske kvinder – henholdsvis violinist og kontrabassist – som med deres debutalbum, Makrofauna, åbner op for en ny palet af akustisk lyd. Begge er uddannet fra konservatoriet i Oslo, hvor albummet også er indspillet. Og begge har fundet vej til det tyske kvalitetslabel, ECM, formodentlig (hjulpet på vej af Sidsel Endresen, som takkes i linernotes, men også) fordi de med en respektindgydende respektløshed udforsker utraditionelle tilgange til instrumenterne, til improvisationen som sådan og til de – trods alt – underliggende kompositoriske former i musikken. Deres soundscapes minder om kammerjazz udsat for en avantgardistisk, næsten anarkistisk nedbrydning med pigtråd. I glimt kan man faktisk ikke afgøre, at det er strygeinstrumenter, der spilles på. I glimt er deres musik, som lyden af torturinstrumenter. Konstant er den original. Og krævende.

 ***  /  ECM Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share