Joachim Kühn: Birthday Edition

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er i anledningen af Joachim Kühns 70års dag, at ACT Music udsender dette dobbeltalbum. Første CD er liveoptagelser (med trioen Kühn, Humair, Jenny-Clark) fra Berlin 1987 og 1995 (som hermed udgives for første gang), anden CD er en genudgivelse af jazzsymfonien, Europeana (skrevet for jazz- og symfoniorkester), som første gang udkom i 1995. Jazzsymfonien, der stadig står som Kühns hovedværk, er en række suiter (arrangeret for symfoniorkester af Michael Gibbs), som i mødet mellem jazz, folk og klassisk musik tager lytteren med på en rundrejse i Europa – til forskellige lande, kulturer og traditioner (Norge, Skotland, Frankrig, Finland, Tyskland, Irland, Sverige, Spanien). Netop dét – rejsen ud og mødet med andre lande, kulturer og traditioner – har siden Europeana været Kühns varemærke. Det er dén rejse, der gør hans senere udgivelser så interessante. Stadig må han betragtes som Tysklands mest markante jazzpianist, men det er meget i kraft af hans interesse for andre lande, kulturer og traditioner, at hans musik har fået den karakter af påtrængende nysgerrighed, der løfter den til absolut international højde.

****  /  ACT Music / Sundance  /  106 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk og i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share