Alan Klitgaard: Regnens Harpe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Forfatteren, Halfdan Rasmussen, og tegneren, Ib Spang Olsen, rejste i 1958 til Irland. Men først godt 30 år senere formåede de to at overbevise hinanden om, at rejsen skulle udmøntes i en digtsamling med tegninger til: Regnens Harpe udkom i 1990. Og det er den, Alan Klitgaard nu har sat til musik. Klitgaard, der selv er optaget af Irland, har simpelthen taget de tos digtsamling og skrevet musik hertil for efterfølgende – med musikalsk back up af blandt andre Rasmus Zeeberg, Palle Hjortn og Steffan S. Sørensen – at indsynge / -spille dem i den rækkefølge, som de præsenteres i digtsamlingen. Og… selv om digtene aldrig er blevet skrevet med henblik på musikledsagelse, så fungerer de altså rigtig godt i Klitgaards bearbejdning. Vel er udtrykket altmodisch, vel lugter det af folkemusik, vel er det udgivet på GO’ Danish Folk Music, men Klitgaard hævder alligevel – ifølge CD-coveret – at det ikke er folkemusik og slet ikke traditionel musik (selv om han erkender, at hans tilgang til sangene har været som den traditionelle sangers). Lad det være sagt: Regnens Harpe er dansk/irsk inspireret, ret traditionel folkemusik, som ikke desto mindre lever, idet teksterne er så suverænt gode.

***  /  GO’ Danish Folk Music  /  45 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share