Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine: Eliel Lazo & The Cuban Funk Machine

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den cubanske percussionist, Eliel Lazo, har boet i Danmark i et årti. Af samme grund favner han såvel det cubanske som det danske. Så selv om cubanerens album på danske Stunt Records umiskendeligt er en hilsen til 1970ernes cubanske funkscene, er der også klare danske / nordiske bidrag. Med sig på det groovy album har Eliel Lazo således de to danske guitarister, Mikkel Nordsø og Per Gade, foruden svenskeren Andreas Pålsson på hammondorgel. Det nordiske islæt til trods, står cubanerne Carlos Perez på trombone, Yasser Pino på bas og Raciel Jimenez på trommer foruden den amerikanske saxofonist Bob Mintzer som albummets ubestridte mestre – side om side med Eliel Lazo. Musikken er ambitiøs, funderet i grænselandet mellem jazz, funk og world – samtidig med, at den rummer elementer af blues og timba. Og så er musikken i øvrigt klart inspireret af Los Van Vans, Head Hunters’ og The Meters’ musik. Musikken er medrivende, virtuos og fuld af livsglæde.

****  /  Stunt Records  /  52 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share