Mazur, Cronholm, Jonsson: Flamingo Sky

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Konstellationen, Marilyn Mazur, Josefine Cronholm og Krister Jonsson, er uhyre stærk. Det fornemmer man meget klart, når man lytter til trioens album, Flamingo Sky. Og dét til trods for, at selvsamme album må betegnes som et af Mazurs absolut mest minimalistiske til dato. Hendes trios musik hænger sammen som én selvstændig organisme, ét sammenhængende hele, som på én gang er helt simpel og meget sammensat. Albummets mest fremherskende match – hvilket man f.eks. hører på titelnummeret – er Mazur på percussion, Cronholm på vokal og Jonsson på guitar. Men også mange andre instrumenteringer afprøves. Uanset dette er musikken stringent og helt sin egen: en særpræget form for jazz eller rettere: særprægede soundscapes med iboende elementer af world og syre. Musikken har sjæl og krop. Den er dynamisk og drømmende. Ikke new age på nogen måde. Snarere grænsende op til rock, uden dog nogen sinde at tippe over og blive rock. Et atypisk, men ret fascinerende nummer er Ø, hvorpå Marilyn Mazur giver den som solist på klaver. Det nummer er imidlertid bare et af flere gribende numre på albummet.

*****  /  Stunt Records  /  62 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share