Florent Nisse: Aux Mages

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den franske kontrabassist, Florent Nisse, er en mand, der færdes i samme maleriske jazzlandskab som danske Jakob Bro. Det er sikkert derfor, de to er stødt ind i hinanden; derfor franskmanden inviterede den danske guitarist med i studiet, da han skulle indspille sit nye album, Aux Mages. Ud over Bro, inviterede Nisse Bros gamle legekammerat, den amerikanske tenorsaxofonist, Chris Cheek (som hidtil har været med på to af Bros albums), den franske pianist Maxime Sanchez og den franske trommeslager Gautier Garrigue med i studiet. Og resultatet af dén invitation er altså blevet en omgang virkelig inciterende, sfærisk, stilfærdig jazz, kendetegnet ved et tilbageholdt, men skarpt udtryk, en sanselig følsomhed og et eminent samspil. De fem musikere formår tilsammen at fremme det enkelte instruments (den enkelte musikers) formåen, samtidig med at de formår at skabe kollektive lydlandskaber af en meget dragende karakter, der giver associationer til Jakob Bros egne. Kan man lide Jakob Bros musik, kan man af samme grund roligt give sig hen til Florent Nisses.

****  /  Nome  /  65 min.  /  Også anmeldt på netmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share